Derfor bør du få foretaget et el-tjek

Som ny husejer bør du få foretaget et el-tjek, ellers kan skader og fejl i elinstallationerne både true din pengepung og husstandens sikkerhed. Med andre ord; sørg for at få en elektriker ud til boligen efter købet, så du er sikker på, at installationerne er, som de skal være. Både for din egen og boligens sikkerhed.

 

Hvad er et el-tjek?

Mange danskere ved ikke, hvad et el-tjek er, og det vidner om, at der er bekymrende mange, der ikke får professionelle elektrikere til at gennemgå deres installationer. Ved et el-tjek gennemgår elektrikeren husets el-tavler, stikkontakter og ledninger er installeret korrekt efter den gældende lovgivning. Alt, elektrikeren tjekker, bliver noteret i en el-tjek rapport. Rapporten er vigtig, fordi den netop vidner om fejl, mangler eller ulovlige installationer. Ved ulovlige installationer kan det være livsfarligt at opholde sig i boligen.

 

Hvad koster et el-tjek?

Når man skal have et el-tjek, er der et fast gebyr for udarbejdelsen af rapporten, som i sig selv ligger på 1.695 kr. Det kan lyde som mange penge, og det er det også. Men husk på, at det gælder husstandens sikkerhed, som altså ikke er værd at gå på kompromis med. Udover prisen for rapporten tillægges der naturligvis et gebyr for elektrikeren, der skal udføre synet. Det er vigtigt at påpege, at et el-tjek altså ikke er noget, man selv kan udføre; det kan kun professionelle elektrikere gøre. En autoriseret elinstallatør skal udfylde rapporten, hvorimod det er dit eget ansvar at læse rapporten igennem og tjekke for eventuelle fejl. 

 

Hvem har gavn af et el-tjek?

Faktisk er rapporten kun gældende et år, og derfor bør du som minimum få tjekket husstanden, når du flytter ind. Alle typer af boliger kan få et el-tjek, og nogle gange kan du være heldig at få el-tjek ved din bolighandler. Har man købt en ny bolig, er det derfor endnu vigtigere med et el-tjek.

Hvis du bor i nærheden af Lyngby og mangler et el-tjek, så kan du med fordel få foretaget et el-tjek fra en professionel elektriker fra Lyngby El-team.