Spar på varmeregningen med energivenlige vinduer og døre

Der er mange penge at spare ved at udskifte dine vinduer og døre med energivenlige løsninger. Ejer du et hus af ældre dato, er der mange penge at hente – fordi vinduerne og dørene tager større hensyn til miljøet, det er netop også derfor, de er energivenlige. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du giver dig i kast med udskiftningen. Læs med her og find ud af, om dine vinduer og døre skal udskiftes.

 

Derfor bør du udskifte dine vinduer og døre

I nogle tilfælde er det en stor fordel at udskifte både vinduer og døre. Det kan f.eks. være, hvis du oplever meget træk, fordi vinduerne er utætte. Ved en udskiftning er fordelene blandt andet, at du ikke vil få kuldestråling eller lignende fra vinduesområderne. Hvis dine vinduer og døre med vinduer i ofte danner kondens på vinduerne, der fører til råd eller skimmelsvamp – er det nødvendigt med en udskiftning både af økonomiske og helbredsmæssige årsager. Hvis du har termovinduer eller -ruder, der er over 15 år gamle, er det automatisk også mest hensigtsmæssigt at udskifte vinduerne. Når du har fået dine energivenlige vinduer og døre, vil du hurtigt mærke en stor forskel på varmeregningen. Derfor er det i de nævnte tilfælde bedst med en udskiftning, som vil give dig en økonomisk besparelse og et bedre indeklima.

 

Hvem bør skifte dine vinduer og døre?

Det kan måske virke som en overskuelig opgave at varetage en udskiftning, men det er langt fra sandt i alle tilfælde. Som udgangspunkt kan privatpersoner uden erfaring inden for tømrerbranchen ikke udføre arbejdet. Her er man nødsaget til at kontakte en professionel tømrer, der kan varetage arbejdsopgaven. Hvis vinduet f.eks. ikke isættes korrekt, kan man ende med meget store problemer. Det kan føre til et utæt vindue, og desuden er sikkerheden ikke i top, hvis det ikke er monteret korrekt. Vores råd er derfor, at man som tommelfingerregel ikke bør kaste sig ud i udskiftning af vinduer og døre.

 

Sørg for at kontakte dit forsikringsselskab ved udskiftningen

Hvis du har oplevet råd eller skimmelsvamp i dine vinduer, er det en stor fordel, at man kontakter sit forsikringsselskab inden. De dækker nemlig udskiftningen i nogle tilfælde, hvis du har en udvidet husforsikring. Det er generelt en god idé at kontakte forsikringsselskabet inden udskiftningen uanset hvad. Hvis du er i gang med at få udført byggearbejde på din bolig, kan du nemlig få tegnet en entrepriseforsikring, der dækker dine skader, hvis der skulle opstå nogle i forbindelse med arbejdet. Efter udskiftningen bør du oplyse dit forsikringsselskab om, at du har fået isat nye vinduer og døre, så de kan opdatere det. Her er det desuden også vigtigt, at du har benyttet en professionel tømrer til monteringen, da det kan påvirke din forsikring. En anden løsning kan være, at du får en rådgiver til at gennemgå det arbejde, som du har udført. Det vil altså sige, at du betaler for en afleveringsforretning, som vurderer om det udførte arbejde er forsvarligt. På denne måde er sikret, hvis du skulle støde på nogle uforudsete hændelser.

 

 

Virksomhed: Tømrer- og Snedkerforretning Tranum Jørgensen