Hvilken slags skader giver forkerte løft?

Når du kaster dig over et gør-det-selv-projekt, kan du måske nemt blive opslugt af processen. Men husk at foretage fornuftige løft, når du er i gang med at bygge.

Bruger du kroppen, kan du næsten ikke undgå at få myoser i skuldre og ryg, men ved forkerte løft bliver disse myoser ekstreme. Forstrækninger og hold i ryggen er ret hyppige gener, der opstår i den forbindelse. Hvis du er meget uheldig, kan du få en diskusprolaps eller slidgigt i ryggen.

 

Sådan løfter du korrekt

Det er altså ikke underordnet, at du sætter dig ind i ergonomien i din arbejdsproces. Løftene skal foretages korrekt. Der er to grundregler, som det er smart, at du følger i hvert eneste løft.

  • Det ene går ud på, at du skal løfte med benene. Dette gør du ved at gå ned i knæ, når du skal hente noget op. Du udnytter derved, at lårmuskulaturen er betydeligt stærkere end rygmuskulaturen.
  • Den anden regel omhandler, at du skal lade fødderne vende den samme vej som ansigtet i løftet. På den måde undgår du at lave uhensigtsmæssige vrid, som ellers kunne medføre forstrækninger og ubehagelige smerter.

Hvis du fortsat er i tvivl om, hvordan du skal løfte korrekt, kan du få råd og vejledning af en fysioterapeut.

 

Vælg de rigtige materialer til byggeprojektet

Når du har styr på løfteteknikken, kan du kaste dig over projektet. Første led i arbejdsprocessen er at finde de rette materialer. Det er en opgave, som kan trække tænder ud, da der ofte er rigtig meget at tage stilling til. Vælg materialer ud fra deres styrke, holdbarhed og vedligeholdelse. Så er du godt på vej.