Elektrikerens råd til elinstallationer, du selv må lave

Der er nogle regler for, hvad en uddannet elektriker må lave af elinstallationer, og hvad ikke-uddannede må lave, for at sikre, at der ikke sker alvorlige skader eller fejl, og at de farlige elinstallationer overlades til professionelle med erfaring og viden. Her kan du få gode råd af en elektriker, til hvad du må og ikke må lave.

 

Dette må du selv lave

Du må selv give dig i kast med at lave de mere simple udskiftninger af stik og ledninger til diverse el apparater. Du må også selv indsætte en afbryder, udskifte fatningen i en lampe, udskifte en afbryder med en lysdæmper, udskifte gamle afbrydere og stikkontakter indenfor i huset. Du må også lave et nyt lampeudtag i loftet og udskifte forlængerledningen i en stikdåse.

 

Disse elinstallationer må du ikke selv lave

For at passe på mennesker og bygninger, må du ikke give dig i kast med de mere farlige elinstallationer. Det betyder, at du ikke må arbejde med strømstyrker over 250 volt, udskifte eller opsætte installationer udendørs, ændre eller tilføje til husets faste installationer, udføre el arbejde i vådrumszonerne 0, 1 og 2 eller lave nogen former for arbejde eller installationer i husets eltavle eller elmåler.

 

3 råd til at finde en kvalificeret elektriker

Når du skal have lavet nye eller udskiftet elinstallationer, er det vigtigt at samarbejde med en elektriker, der har erfaring og ekspertise indenfor området. Kontakt gerne flere elektrikere og hør om pris, erfaring og hvilke typer opgaver, de primært arbejder med, så du er sikker på at få en elektriker, der kan udføre det arbejde, du har brug for. Til sidst er det en god idé at vælge en elektriker, der har styr på kundeservice. Læs eventuelt anmeldelser online fra tidligere kunder, så du får et bredt billede af kundeservice og ydelser.