Eftersyn af varmepumpe

Hvis du har en varmepumpe installeret som varmekilde i dit hjem, er det vigtigt at sørge for god vedligeholdelse af den. Du kan både gøre nogle ting selv løbende efter installationen, men du bør også få udført service mindst en gang årligt af fagmand på varmepumpen. Dette er lovpligtigt og må kun udføres af autoriserede personer. Ved at sørge for vedligeholdelse og service af din varmepumpe, er du også med til at sikre en længere holdbarhed. Det kan desuden gøre det billigere for dig at have din varmepumpe, da du undgår flere uforudsete udgifter. Her kan du læse mere om varmepumpeservice, samt om hvordan du selv bedst passer din varmepumpe.

Hvad er varmepumpeservice?

En varmepumpe indeholder et kølemiddel, der er en gasart. Mekanikken bag ved dette har brug for at blive tjekket jævnligt, og dette skal derfor gøres af en professionel. Gennem et service bliver fordamperen og kondensatoren på din varmepumpe desuden undersøgt. Derudover bliver de indvendige filtre renset, så du er sikker på, at varmepumpen kører gnidningsfrit. Kølemidlet bliver også opfyldt igen. Gennem et varmepumpeservice bliver du sikret en varmepumpe, der holder så længe som muligt. Samtidig behøver du ikke at bekymre dig løbende, da fagmanden ved det årlige tjek sørger for at vedligeholde varmepumpen. Det er ofte muligt at oprette en varmepumpe serviceaftale med et firma. På den måde slipper du for at skulle kontakte dem hvert år.

Sådan vedligeholder du din varmepumpe:

Hvis du selv ønsker at bidrage til en længere levetid for din varmepumpe, er der nogle ting, du kan gøre uden at være autoriseret. Det gælder overordnet set rengøring og rensning af varmepumpen. Især når efteråret sætter ind med flyvende blade og grene, bør du efterse din varmepumpe jævnligt for at holde den ren. Derudover bør du overlade resten af arbejdet til en autoriseret professionel, da de har den fornødne viden omkring varmepumpen.