Få varme i radiatorerne

Nærmer vinteren sig? I de kolde måneder er det ekstra udfordrende, hvis radiatorerne ikke virker, som de skal. Inden du ringer til VVS-manden, er der dog en tjekliste, du selv kan gennemgå. Langt de fleste problemer med radiatorer kan du nemlig selv løse. Er du i tvivl, så kontakt dog altid en fagmand og få en professionel vurdering af situationen.  

 

Sådan gør du

Der typisk er tre årsager til, at radiatoren ikke fungerer:

  • Ventilnålen sidder fast og skal løsnes. Start i den forbindelse med at tage termostaten af ved at skrue den mod uret. Har du en ældre model, skal du formentlig bruge en umbraconøgle. Herefter presser du blot mod ventilen, indtil den løsnes, og på den måde er problemet løst nemt og hurtigt.
  • Pakdåsen er for gammel og skal udskiftes. Det kan gøres ved at vride pakdåsen ved ventilen mod uret. Herefter kan den skrues helt ud, inden en ny pakdåse indsættes ved at stramme den til med en tang.
  • Radiatoren skal udluftes. Her bør du dreje udluftningsventilen mod uret, så du lukker luften ud. Vent til der kommer vand ud, før du drejer ventilen med uret.

 

Virker det ikke? Så kontakt en professionel!

Lykkes det ikke for dig at få varmen tilbage i radiatoren, bør du kontakte en professionel. Din lokale VVS-installatør kan formentlig nemt og effektivt løse det trælse problem.