Essentielle værktøjer til at skære rør

Som entreprenør, kloakmester eller bare en selvsikker gør-det-selv-mand, der ikke finder nogen opgaver for store, kan et rørskærerstativ være dit næste stykke værktøj.

 

Brug en rørskærer til at skære rør

Hvis du vil være helt sikker på at opnå et helt lige snit, skal du benytte en rørskærer til at skære i dine rør. Når du skal skære rør til kloak, det kan være af jern, eller andet materiale, skal du sørge for at vælge den rigtige rørskærer til arbejdet. Rørskæreren afhænger af materiale og tykkelse på røret.

 

Brug et rørskærerstativ for en mere præcis skæring

Når du har udvalgt den rigtige rørskærer, fordi du gerne vil have et præcist snit, kan det være en god ide at investere i et stativ til maskinen. På den måde sikrer du, at alt er stabilt, mens du skærer, og at du ikke skærer skævt. Brug et rørskærerstativ for en nemmere skæring af dine rør og for at optimere sikkerheden. Med stativet kan du nemlig undgå eventuelle skader på røret og dig selv, og du kan nemt få den præcise længde på dine rør.

 

Huskeregler ved skæring af rør

Inden du går i gang med at skære, er der nogle huskeregler, som er gode at have med.

Når du skal bruge et rør, sørg så altid for at måle diameteren på røret, så du er sikker på, at du bruger den rigtige rørskærer til jobbet. Marker på overfladen, hvor du vil skære. Brug en blyant og et målebånd eller en tommestok. Når du skal til at skære, prøv da altid at have et rørskærerstativ tilgængeligt, og brug det, som det anbefales. På den måde sikrer du det bedste resultat, og du slipper for at gøre arbejdet om og bruge en masse penge på rør, som bliver skåret skæve.