Hvad er et walk-in closet?

Den direkte oversættelse fra den engelske betegnelse til dansk hedder noget i retningen af: klædeskab du kan gå ind i- og det er netop, hvad det er. Et walk-in closet er et rum helliget til beklædningsgenstande, og det er, hvad der adskiller det fra et traditionelt klædeskab. Et walk-in closet behøver imidlertid ikke at være meget større end et stort klædeskab. Størrelsen, formen og indretningen af et walk-in closet er kun begrænset af egen fantasi. Den store frihed kan være en af grundene til, at walk-in closets vinder så meget frem i popularitet.

En god ide er imidlertid at gennemtænke disse aspekter af et walk-in closet for at sikre, at det også fungerer i virkeligheden, og ikke kun er en god ide.

 

3 spørgsmål, du bør tage stilling til, inden du går i gang:

 

1 Hvor stort skal dit walk-in closet være?

Størrelsen på et walk-in closet afgøres til slut og sidst af dit behov for plads. Hvor meget tøj har du? Hvor meget fyldet det? Ofte bliver walk-in closets bygget i forbindelse med soveværelset i et tilstødende rum. Rum uden vinduer bliver hyppigt brugt, da det ikke er nødvendigt i et walk-in closet. En af de andre begrænsninger i forbindelse med et walk-in closet er derfor, om du har et oplagt rum, der kan bruges til walk-in closet – og hvor stort det er. Et stort rum med en god udsigt kan måske bruges mere fornuftigt end som klædeskab. Det vil nogle i hvert fald mene.

 

2 Hvilket materiale skal det være bygget af?

Det mest populære materiale at anvende er spånplader belagt med laminat. Det er også den billigste løsning samtidig med, at det ser flot ud. Det er ikke uden grund, at det er et populært materiale. MDF-plader er et andet materiale, der er af fremragende kvalitet og giver et virkelig flot slutresultat. Det er dog også en markant dyrere løsning, hvorfor det ikke bruges helt så ofte.

 

3 Hvordan skal det indrettes?

Der findes uhyre mange forskellige walk-in closet, og mulighederne for indretning er uhyre store. For nogle skal der være plads til store armbevægelser. Det kan være rart med en stol til at lægge tøjet fra sig på. En vasketøjskurv kan også være praktisk. Alt afhængigt af, hvem du er som person, vil du have forskellige præferencer. Som minimum bør der dog være:

  • Skab med bøjler til skjorter, jakkesæt, kjoler mm.
  • Skuffer til t-shirts, trøjer, sokker osv.
  • Hylder til sko/støvler
  • Et stort spejl

 

Sådan gør du:

Meget overordnet er der fire trin i at bygge et walk-in closet:

 

Byg en solid sokkel

Montér skabene

Sæt nogle forstærkende plader på skabene

Indret skabene

Mere kræver det ikke, og i forhold til gevinsten ved at have et, er arbejdet minimalt.

 

Mangler du inspiration til at fylde dit walk-in closet?

Søg masser af modeinspiration på Tøjlisten. Her gennemgås de nyeste tendenser i modeverdenen for kvinder, mænd og børn.

 

Find også andre relevante lav-det-selv råd.