Undgå gør-det-selv-brølere med en autoriseret kloakmester

Skal jeg gøre det selv eller kontakte en autoriseret kloakmester? Det er formentlig et spørgsmål, du står med, hvis du skal have løst din problemstilling. Det er dog vigtigt at huske, at nogle udvalgte installationsopgaver skal udføres af en autoriseret kloakmester af hensyn til både sikkerheden og miljøet – så selvom du er en rigtig gør-det-selv-mand bør du alligevel undersøge, hvorvidt det kræves, at du kontakter en professionel.

 

Derfor bør du benytte en professionel

Det er ikke alle og enhver, der er i stand til at udføre installationer inden for kloakinstallationsområdet. Med andre ord kræver det både erfaring og kompetencer, som kun uddannede i feltet råder over. Samtidig sikrer du gennem brugen af en autoriseret kloakmester, at arbejdet udføres ordenligt i første omgang. Du bør naturligvis sørge for at benytte en kompetent samarbejder, når du skal have løst dit projekt… For det ville jo være træls, hvis der er mange vanskeligheder og bøvl forbundet med arbejdet!

 

Hvad må jeg egentlig selv lave?

Måske du holder fast i gør-det-selv-genet men er i tvivl om hvilke arbejdsopgaver, du overhovedet må udføre selv? Ved montering af kloak- og afløbsrør kræves det eksempelvist, at du kontakter en professionel. Det samme gør sig gældende, når du ønsker nogle andre typer af opgaver som udbygning af brugsvandsanlæg samt tilslutning et gulvafløb eller et afløb fra en bruser. Hvis du vil lave ændringer på eksisterende brugsvands- og kloakanlæg, bør du også rette henvendelse til en udbyder, der har styr på, hvad de laver. Det betyder naturligvis ikke, at du skal have professionel hjælp til alle dine projekter! Er du stærk i gør-det-selv-arbejde er du selvfølgelig berettiget til at udføre en bred vifte af arbejdsopgaver selv. Vær dog sikker i det, du laver, for der er mange veluddannede udbydere i branchen, som med glæde hjælper dig med store såvel som små arbejdsopgaver.