Hvornår er beton tør?

Betongulvet er supermoderne inden for den skandinaviske indretning, da det passer perfekt ind i det simple, nordiske look, hvor naturlige materialer er i centrum.

 

Fordele og ulemper med betongulv

Der er mange fordele ved et betongulv. For det første er gulvet virkelig nemt at vedligeholde. Det er så godt som umuligt at beskadige gulvet eller lave mærker. Du behøver altså ikke bede dine gæster om at lade stilletterne stå i entreen, når du inviterer til fest.

 

Ulempen ved gulvet ligger netop også i hårdheden. Hvis du falder, så slår du dig mere, end hvis gulvet var af træ. Du kan dog placere tæpper rundt omkring, hvis du ønsker at mindske den risiko. Derudover kan et betongulv blive usandsynligt koldt i vintermånederne. Derfor vælger mange at få installeret gulvvarme.

 

Hvor længe skal beton tørre?

At støbe et betongulv kan godt være en lettere kompleks affære. Skal du selv i gang med dit eget støbearbejde, så bør du derfor læse med her.

 

Beton har nemmest ved at tørre ved højere temperature. Derfor vil du opleve, at gulvet hærder hurtigere i juli end i januar. En klassiske tommelfingeregel er, at betonen er gennemhærdet efter en måned, hvis gennemsnitstemperaturen ligger på 15 grader.

 

3 ting, du ikke vidste om beton

 

  • Betonen kan ødelægge din boremaskine –

Det er hårdt for en boremaskine at arbejde i beton, og den kan let brænde af efter kun 10 minutter. Det er derfor en god idé at leje et røreværk til formålet.

  • Vand svækker betonen –

Vand har en svækkende effekt på betonen. Derfor skal du undgå at komme for meget vand i din blanding.

  • Beton må ikke hærde for hurtigt –

Overfladen på din beton skal holdes fugtig i en lille uges tid. Hvis betonen størkner for hurtigt er der risiko for, at den slår revner.