Betongulv giver et råt look

Betonmaterialet er historisk set kendt i Danmark fra betonbyggerier, der blev etableret i vid udstrækning i 60’erne og 70’erne, men det er ligefrem arkitektoniske perler, som man forbinder disse med. Derudover ses det også ofte i industrien, hvilket hænger sammen med, at dets fleksibilitet og holdbarhed. Dette grå materiale kan umiddelbart godt virke kedelig, men der ses i dag en tendens til, at flere og flere vælger beton som materiale til deres gulv, hvilket kan forklares af flere faktorer, hvor den største faktor er designet. Beton-stilen giver dit hjem et råt look, og et betongulv, der har fået en gulvslibning, kan rent faktisk ligne marmor.

 

I hvilke rum skal du vælge et betongulv?

Tanken om et gråt betongulv i dit køkken, kan måske godt lyde lidt kedelig, men i tilfælde af, at gulvet er flot poleret i den rette sammenhæng, vil du ikke blive skuffet over rummets udseende. Et argument, som mange benytter mod betongulve, er, at det er koldt. Dette argument holder ikke, da betongulve er kompatible med gulvvarme. Derudover er gulvet meget slidstærkt, og det er let at gøre rent.

 

Glidende overgang mellem indendørs og udendørs boligområder

Også hvis du ønsker en sømløs forbindelse mellem indvendige og udvendige boligområder som f.eks. mellem din stue og terrasse, er betongulvet den oplagte mulighed. Du får derved en glidende overgang mellem din stue og terrasse, hvilket giver dit hjem en rød tråd. Beton er derudover også ideelt at benytte som materiale udendørs, da det er lysreflekterende og robust, hvorfor det er flot og lyst.

 

Her er nogle af de fordele, der er forbundet med at have et betongulv i dit hjem:

  • Gulvet er mindre modtageligt over for fugt og skimmelsvamp
  • Holder på varmen
  • Poleret betongulv er billigere end et klinkegulv
  • Det kan fås råt, slebet eller poleret
  • Kan fås i forskellige farver
  • Kan lægges ovenpå eksisterende overflader