Brandsikring af døre

Har du en dør i hjemmet, som du vil have brandsikret yderligere, kan du forsøge at isolere med materialer, som ikke er brandbare. Det er dog ikke anbefalelsesværdigt selv at springe ud at brandsikre døren. Det kan være farligt, og du vil aldrig kunne være sikker på, at døren reelt er brandsikker herefter. Derfor skal du i stedet købe en certificeret brandsikker dør. På den måde er du sikker på, at den virker, som den skal, og at den vil kunne hjælpe dig, hvis der skulle opstå brand.

 

Køb den korrekte brandsikre dør

Der findes mange forskellige brandsikre døre, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvordan man finder den helt rigtige. Yderdøre og porte kan du få i CE-mærkede varianter, og er det sådan en dør, du leder efter, kan det være en god ide at købe en certificeret branddør af slagsen. Leder du derimod efter en brandsikker inderdør, kan du endnu ikke få en certificeret en, men blot en typegodkendt.  

 

Sådan opsættes en branddør korrekt

Har du købt en branddør, er det vigtigt, at den opsættes korrekt, så der ikke opstår fejl og mangler, som vil kunne resultere i, at den ikke virker som den skal. Derfor er det ekstremt vigtigt, at du følger anvisningen for den specifikke dør, du har købt. Er du i tvivl kan du med fordel få professionelle til at klare opgaven med monteringen for dig, da du på den måde vil være fuldstændig sikker på, at din nye branddør sidder, som den skal.