Sådan forebygger du kloakblokeringer

Oplever du, at vandet i håndvasken flyder over? Måske har afløbet i bruseren svært ved at trække vandet ud? Dette er nogle af de første tegn på en kloakblokering. Helt konkret opstår kloakblokeringer ved, at noget sidder fast i rørene og forhindrer gennemløb. En kloakblokering kan både opstå af madolie, fedt eller affald – og derfor er det vigtigt, at man ikke hælder unødvendige væsker ned i afløbet. Foruden disse materialer kan hår og papir også forårsage en kloakblokering. Af den grund er det utrolig vigtigt, at man ikke putter ting i toilettet, som ikke hører til der. Bind, hår og tamponer skal altid i skraldespanden. For at undgå at kloakken blokeres, kan man rense rørene regelmæssigt. Dette er simpelt og kan klares med varmt vand. Som udgangspunkt er det ikke en god idé at benytte afløbsrens til dette formål, da kemikalierne i produktet kan beskadige rørene.

 

Skader på rørene? Derfor skal du vælge strømpeforing

I langt de fleste tilfælde opstår skader på rørene af udefrakommende faktorer, som man som boligejer ikke kan forhindre. Skader på rørene kan blandt andet opstå af træer, planter eller jordbevægelser. Har man et ældre hus med et tilhørende kloaksystem, der ikke er blevet opdateret længe, kan skaderne også opstå med tiden. Dette er ikke noget, som man kan løse på egen hånd. Derfor er det vigtigt, at man søger hjælp hos en professionel kloakmester, som kan inspicere kloakrørene. Finder man større skader på rørene, kan det i så fald være nødvendigt med en strømpeforing af kloakrørene. Strømpeforing foregår ved, at man konstruerer et nyt rør inden i det ødelagte kloakrør. Dette er en avanceret men sikker renoveringsmetode, som udføres af en kloakmester.

 

Derfor får du lækager i kloakken

Har man mistanke om, at der er skader på ens kloakrør, er det meget vigtigt, at man griber til handling med det samme. Hvis skaderne ikke repareres med eksempelvis strømpeforing, kan det nemlig føre til kloaklækager. Lækager kan forvolde utrolig meget skade – ikke blot på din bolig, men ligeledes på miljøet omkring. Lækager opstår som regel på grund af rørsammenføjninger, brudte rør eller dårlig installation. I værste tilfælde leder en sådan skade til forurening af jorden og vandløb. Ofte vil en lækage også lugte ubehageligt. Af den årsag er det essentielt, at man tager affære, hvis man er vidne til nogle af disse symptomer.