Undgå mellemrum mellem fodpanel og væg

Hvis du kender til problemet med, at der er et lille mellemrum imellem fodpanelet og væggen, så er der heldigvis hjælp at hente. Problemet opstår ofte, og bryder lidt med det flotte finish, mange ønsker at opnå i deres nymalede rum. Ofte skyldes mellemrummet at væggen, i modsætning til fodpanelet, ikke er lige. Og løsningen på denne udfordring er heldigvis ikke det sværeste gør det selv tip i verden at skulle følge. Her er nogle gode og ret simple punkter, du kan følge.

Når man er i godt i gang med at male, og får øje på et mellemrum imellem fodpanelet og væggen, er det oplagt blot at fylde revnen med maling – men det er ikke den bedste løsning. I stedet bør du bruge et godt gammelt malerfif: at bruge en fugepatron i stedet. Det giver fodpanelet en flot afslutning. Køb også en holder hertil, samt malertape og eventuelt en fugepind.

Idéen med at anvende fugemasse frem for at fylde revnen med maling, er at resultatet holder længere. I modsætning til maling er fugemassen nemlig elastisk, hvilket gør, at når huset ryster lidt (hvilket det gør, blandt andet når biler kører i nærheden), så kommer der ikke lige så nemt et nyt mellemrum mellem fodpanelet og væggen.

 

Den gode indkøbsliste

Sørg gerne for at have følgende redskaber og materialer:

- Tommestok

- Fugemasse, fugepatron og holder hertil. I dit byggemarked køber du en fugepind eller en fugeklods. Den bruger du til at fjerne overskydende fugemasse, når du er blevet færdig med at fuge, så du har et ensartet resultat.

- Malertape, og eventuelt en fugepind

- Eventuelt grundrens til rengøring

- En god hobbykniv eller en saks til at afskære toppen af fugepatronen

- (Hvid) maling til at male fodlisterne, når fugningen er færdiggjort

 

Før du fuger

- Inden du anvender ovenstående bør du lige rengøre panelerne med noget vand iblandet grundrens.

- For at undgå at få fugemasse på væggen og andre steder, hvor det ikke hører hjemme, bør du lige besvære dig selv en smule med at sætte malertape på både fodpanelerne og væggen.

- Du bør måle tykkelsen på revnen med en tommestok.

- Når du ved, hvor mange millimeter revnen er, skærer du blot toppen af fugepatronen i det pågældende antal millimeter. Her er det vigtigt ikke at lave åbningen for stor, da den så kan blive svær at styre. Hvis du nu spekulerer på et af livets store spørgsmål, nemlig, hvorvidt du skal skære skråt og lige, så kan du heldigvis gøre begge dele. En lille fordel ved at skære lige kan dog være, at du dermed ikke behøver at lede efter, hvilken vej skråningen nu vender, hvilket nemlig godt kan være svært at spotte, når toppen er lidt skjult i fugemassen.

 

Når du fuger revnen

- Bevæg roligt armen/hånden langs revnen, så du får et pænt resultat.

- Nu kan du forsigtigt trække malertapen af panelerne og væggen og nyde det flotte resultat.

- Bag på din fugemasses beholder kan du læse om massens tørretid.

- Fugemassen kan godt blive gullig med årene (især hvis der ryges indendørs), så derfor kan du med fordel male fodpanelet, når fugemassen er blevet tør.

 

Herfra er der vist blot at ønske en god arbejdslyst!