Et nyt hus byder på mange udfordringer

Har du købt hus for første gang, kan du godt forberede dig på at dine håndværksmæssige kompetencer vil blive både udfordrede og avancerede de næste mange år. Som husejer er det utrolig smart selv at kunne fikse de mest basale ting, da det kan blive ret dyrt i længden at have en fagmand rendende, hver gang der skal sættes lamper op, fikses tagrender, fjernes alger på taget osv! Har du ikke allerede en håndværker gemt i maven og styr på værktøjet, guider vi dig her til det mest essentielle værktøj til husejere. Nedenfor har vi samlet 5 typer værktøj til husejere, som er absolutte ”must haves” og ”du-kan-ikke-være-husejer-uden”.


1) Et sæt at skruetrækkere 

Et sæt af skruetrækkere er nok det mest essentielle at have i sin værktøjskasse, og har du det ikke allerede, så kom afsted til dit lokale byggemarked med det samme! I stedet for at købe flere forskellige skruetrækkere, så køb et sæt med udskiftelige bits, hvor du kan udskifte ”hovederne” og sætte på den samme ”krop”. Med et godt skruetrækkersæt kan du klare mange små gør-det-selv opgaver, såsom samling af møbler, ophæng og lignende.

 

2) En holdbar stige

Mange af ting indendørs kan du klare uden noget at stå på, men har du højt til loftet, eller skal du ud og fikse tagrenden, tagsten eller lignende, har du brug for at komme højere op. Der findes forskellige typer stiger og højder til forskellige formål, men med en holdbar stige i aluminium er du godt dækket ind.

 

3) En bidetang

Endnu et must i din værktøjskasse er en bidetang, som tillader dig at trykke ”ctr z” på dine gør-det-selv projekter. Bidetangen hjælper dig med at rette op på fejl ved at hive de søm ud, som blev placeret forkert. Bidetangen er også godt til at afmontere glaslister og lignende.

 

4) En god hammer

De fleste kan sagtens klare sig med en enkel hammer, men køb én af god kvalitet og med en god tyngde. Hellere købe en stor hammer, der også kan slå forsigtigt, end en for lille og spinkel, der ikke kan klare de kraftige søm.

 

5) Målebånd / tommestok

Målebånd eller tommestok bliver din bedste ven i alle former for gør-det-selv projekter. Vil du have et godt resultat, SKAL du bruge et måleinstrument og ikke øjemål på samme måde, som du ikke kan hænge hylder eller lignende op uden et vaterpas. En tommestok er god til de store opmålinger, mens målebåndet egner sig godt til de små og kringlede opmålinger.

 

6) En fukssvans / håndsav

En fukssvans er måske ikke det værktøj, du kommer til at bruge oftest, men ikke desto mindre bør det være fast inventar. Med en fukssvans / håndsav med mellemfine savtænder kan du save brædder, lister og lignende til hurtigt og nemt.

 

Med disse 5 typer værktøj til husejere kommer du godt fra start i dit nye hus, og vi er sikker på, at du hurtigt får brug for både stiger, målebånd og skruetrækkersæt!