Husk den årlige tømning af din septiktank

Det er de færreste helårshuse, der har en septiktank nu til dags, men hvis du er den heldige ejer af et sommerhus, ejer du højst sandsynligt også en septiktank. Da det er de færreste der opholder sig i deres sommerhus hele året rundt, bliver det typisk et sted man periodevis opholder sig. Af denne grund er det nødvendigt med et årligt tjek og en tømning af septiktanken, så du ikke lige pludselig står i lort til halsen. Dette arbejde udføres hos de fleste kloakservices. Ved at vælge en professionel løsning er du i de bedste hænder. En autoriseret virksomhed inden for området er med andre ord din garanti for, at arbejdet bliver udført grundigt hele vejen fra tømning til aflevering af affald og spildevand. Dermed undgår du selv at havne i store problemer, når septiktanken skal tømmes og vedligeholdes.

 

Hvad er en septiktank egentlig?

Kort fortalt er en septiktanks opgave at opbevare slam, papir og andre affaldsstoffer, som der kommer fra kloakkens udledte spildevand. Idet der er tale om en tank, så vil den på et eller andet tidspunkt blive fyldt, hvorfor en tømning er nødvendig, hvis der skal være plads til nyt slam, papir og affaldsstoffer. Hvis du gerne vil undgå oversvømmelser og af denne grund også undgå at forurene grundvandet og miljøet, vil det være optimalt at få tømt sin septiktank i tide. En huskeregel kan være, at det er et årligt projekt, som man ikke negligerer, da det kan få fatale konsekvenser på sigt. Når din septiktank er blevet tømt, rengøres den grundigt med en spuling, hvorefter den atter er klar til at virke på mest effektiv vis igen.

 

Det skal du være opmærksom på i forbindelse med din septiktank

Hvis du oplever de mindste problemer med din septiktank, hvad enten det er i sommerhuset eller i hjemmet, bør du per omgående kontakte en ekspert på området. Dette vil være din lokale kloakservice-samarbejdspartner. Nogle af de klassiske tegn på en utæt eller fyldt septiktank, vil være at papir, slam og affaldsstofferne begynder at udskille sig fra tanken. Dette kan som nævnt både være pga. den er fyldt eller fordi septiktanken har skader. Husk at være proaktiv og kontakt en fagmand, så snart du oplever selv de mindste problemer. Dette kan give massive fordele på sigt. Mangler du professionel kloakservice i Midtjylland, så står Midtjysk Kloakservice Viborg klar til at hjælpe

En overskuelig huskeregel

Den letteste tommelfingerregel er at få din septiktank tømt en gang om året. Hvis du ikke opholder dig ret meget i dit sommerhus, kan det også være givtigt at få den tjekket efter i sømmene. Alternativt begge dele. Midtjysk Kloakservice råder over de mest moderne maskiner og opererer altid med de nyeste teknikker. Alt sammen for at give kunden et tilfredsstillende resultat. Husk på at en tømning af septiktank ikke kun er for din skyld, det er også for miljøets skyld!
Når tømningen af septiktanken er foretaget, bliver affaldet afleveret på et autoriseret sted, typisk en losse- eller affaldsplads. Spildmaterialet bliver ydermere håndteret og fjernet efter naturmæssige hensigter.