Selvom sprængninger oftest er noget, man forbinder med dyre, amerikanske og episke actionfilm, så kan du også støde på sprængninger på dansk grund i forbindelse med nedrivningsarbejde. Står du i en situation, hvor en konstruktion helt eller delvis skal fjernes, bør du læse med her. For det kan nemlig sagtens være, at sprængning er den mest optimale løsning for dig.

 

Sørg for at sikkerheden er på plads

At få foretaget professionelle sprængninger er faktisk meget mere skånsomt, end mange går og tror – i hvert fald hvis sprængningen sker under kontrollerede forhold, hvor det generelle forarbejde er gjort ordentligt, og en arbejdsplads- og risikovurdering er foretaget. En eksplosion er jo ikke noget at tage let på, derfor er sikkerhed og respekt for tilladelser og procedurer alfa og omega for en vellykket sprængning. Af samme grund skal forsikringsselskabet naturligvis også involveres, ligesom afspærringer og andre forholdsregler er essentielle.

 

Beton, stål, trærødder – hvad kan sprænges?

Nogle af de mest almindelige former for sprængninger i Danmark er af stål- og betonkonstruktioner, som fx vindmøllefundamenter, fejlstøbninger og silobygninger. Det er dog ikke kun nedrivning af beton- og stålkonstruktioner, som kan være sprængningsopgaver. Således bliver fx større trærødder ofte sprængt væk.

 

Pålidelig og professionel præcision

I kraft af at du befinder dig på LavSelvGuiden, er sandsynligheden for, at der gemmer sig en handymand eller -kvinde inde i maven hos dig, selvfølgelig rigtig stor. Derfor må det vel også pine dig, at sprængning desværre ikke er noget, man kan klare selv. For som du nok har set i de amerikanske actionfilm, så kan det altså se rigtigt grumt ud, når konstruktioner sprænges. Derfor er det vigtigt at hyre en professionel, pålidelig og præcis entreprenør, som fx Sprængningstjenesten Kenneth Wegge, når der skal foretages sprængninger.

 

 

 

Virksomhed: Sprængningstjenesten Kenneth Wegge