Står du over for et større byggeprojekt, er der altid det store dilemma: skal du selv gøre arbejdet, eller har du brug for hjælp fra en tømrer? Her er der flere parametre, som er værd at overveje: Er du en handy-man med hænderne godt skruet på, kan projektet virke som ikke så stor en udfordring, men du skal dog være sikker på, at du har styr på proceduren. Tilbygninger, renoveringer eller lignende kræver, at du får godkendelse fra kommunen og laver alle nødvendige beregninger for at lave et lovligt stykke arbejde. Det er især vigtigt, når huset på et tidspunkt skal sælges.

Hvad kan en tømrer hjælpe dig med?

Mindre opgaver kan du sagtens lave: små udskiftninger og ophængninger vil være dumt ikke at spare penge på. Til gengæld vil al dialogen med kommunen og større bygningsprojekter være områder, hvor det kan være en god ide at rådføre dig med en tømrer. De har den nødvendige uddannelse til hurtigt at lave de rigtige beregninger, så du ikke ender med at få problemer. En tømrer er også en garanti for, at arbejdet bliver gjort ordentligt og rigtigt første gang, hvis de udfører arbejdet for dig.

Gode råd til valg af lokal tømrer

Det kan være værd at overveje den lokale tømrer frem for en national entreprise. De har et større kendskab til den lokale lovgivning, så dit byggeprojekt lever op til den lokale standard. Har din lokale tømrer mange års erfaring, er det også et plus. Når du køber en ydelse fra den lokale tømrer, er der også en anden uforudset fordel; nemlig at pengene ikke kun hjælper en lokal forhandler med at fortsætte sin forretning; det lokale fælleskab får en del i pengene, hvis de investeres i arrangementer eller klubber. Du kan derfor hjælpe lokalområdet ved at give dit projekt til en erfaren tømrer.