Olie, hår og toiletpapir kan nemt føre til et stoppet afløb

Det er upraktisk, det lugter, og det kan potentielt svine. Et stoppet afløb er bestemt ikke på listen over de sjoveste ting der kan ske i hjemmet, men det er desværre ganske normalt og kan skyldes et virvar af årsager - og for det meste er disse årsager menneskeskabte. Fritureolie eller madrester i køkkenvasken. Større mængder hår og toiletpapir i badeværelsets afløb. Alle disser er dødssynder hvis man vil undgå at stoppe kloakken i hjemmet til.

Sådan undgår du at skulle rode i vandrørene

Hvis man gerne vil undgå at skulle til at rode i afløbet skal man sørge for at forebygge afløbsblokeringer til at starte med. Undgå først og fremmest at begå en af synderne fra ovenstående afsnit: saml hår op med noget papir og smid det i skraldespanden, og smid madrester ud i stedet for at smide dem i vasken. Sørg også for at rense gulvafløb jævnligt som en del af din rengøringsrutine, og fjern blade, sand, m.v. fra kloakdækslet udenfor. Skulle uheldet være ude, kræver det nemlig et “større” stykke VVS-arbejde, hvor bl.a. vandlåsen skal renses. Her kan du rense din kloak selv eller søge hjælp hos en kloakmester.

En autoriseret kloakmester kan hjælpe dig på vej

Der findes et utal af husråd til, hvordan kloakken skal renses. Hvis du er i tvivl om, hvordan din kloak skal renses, så er kloakmestre dog heldigvis professionelle fagfolk med speciale i lige præcis det. De vil kunne rådgive dig om, hvordan du skal fikse problemet – og forebygge det på sigt. Autoriserede kloakmestre er desuden godkendt Sikkerhedsstyrelsen. Hvis det drejer sig om en hel kloakrenovering, er det faktisk endda lovpligtigt at vælge en autoriseret kloakmester til udførelse af arbejdet.