Undgå snitskader med en sikkerhedskniv

 

Snitskader er desværre ikke atypiske på diverse arbejdspladser og i private byggeprojekter, hvor man bruger hobbyknive til at fuldføre opgaver hurtigt og effektivt. Det kan være i forbindelse med, at der skal åbnes for en pakke eller en hel palle, hvor kniven, trods ens bedste intentioner, alligevel smutter ud af hænderne og bringer både dig og andre fare. Heldigvis er godt og sikkert værktøj ikke svært at få fat i, og her skal man ikke undervurdere de klare fordele ved at investere i en kvalitetssikker sikkerhedskniv. I dette indlæg vil du få en indsigt i vigtigheden af solidt værktøj og vejledning til, hvordan du bedst bruger en kniv for at minimere risikoen for snitskader.

 

Derfor er det rigtige værktøj vigtigt

 

Hvis du er vant til at betragte værktøj som din ekstra arbejdskraft, er du klar over, hvor vigtigt det er med det rigtige værktøj. Dit værktøj skal være troværdigt og sikkert, så du kan arbejde uden bekymringer og med tillid til, at dit værktøj ikke sænker dig eller udfordrer sikkerheden i din arbejdsgang – alt andet ville være helt på hovedet. En hobbykniv er ikke en troværdig makker til snittearbejde. Sikkerhedsknive er derimod udviklet til at blive brugt, brugt ofte og brugt til diverse opgaver. Sikkerhedsknive er designet med skjulte og selvtilbagetrækkende blade og indbygget beskyttelseshætte, der gør det nemt og sikkert at bruge den til alskens opgaver. Det er samtidigt med til at reducere antallet af beskadigede varer, da bladet selv trækker sig tilbage og kan justeres i længden. Derudover er sikkerhedsknive lavet af meget stærkere materiale, så du ikke risikerer, at den knækker midt i arbejdsdagen.

 

Skær altid væk fra dig selv

 

Den første regel inden for brug af sikkerhedsknive er som altid: skær væk fra dig selv. Hvis kniven alligevel skulle smutte, er det altid at foretrække, at det ikke er mod dig selv. Sørg for, at der ikke er andre i risikozonen, og så skulle du med en sikkerhedskniv og denne regel være garanteret sikre arbejdsgange praktisk talt hver gang.