Er din varmeregning mistænkeligt høj?

Er du træt af at bruge en alt for stor sjat af din indkomst på en høj varmeregning? Så kan det være en ide at tjekke dit varmeanlæg. Utætheder i varmeanlægget forøger din varmeregning og nedsætter dets levetid. Af andre skader kan nævnes:

  • For lavt tryk
  • Luft i radiatorerne
  • Utætheder i rør og radiatorer
  • Fugtskjolder bag radiatorer.

 

Kom utætheder og andre skader i forkøbet – tjek dit varmeanlæg. Så kan du også holde varmen næste vinter.

 

Sådan gør du:

Ved at tjekke dit varmeanlæg får du et varmeanlæg, der er økonomisk, miljørigtigt og sikrer dig det bedst mulige indeklima. Nedenfor følger 5 punkter, der tager dig igennem, hvordan du tjekker dit varmeanlæg:

For at tjekke varmeanlægget, skal du først tænde for det og eventuelt også en cirkulationspumpe. Er det gjort, kan du følge nedenstående 4 trin for et effektivt tjek af dit varmeanlæg

 

  1. Tjek alderen

Er din gaskedel, oliekedel eller varmepumpe mere end 15 år, bør du skifte den ud til en nyere, moderne og mere effektiv model. Det er en halvdyr affære i første omgang, men set fra et totaløkonomisk synspunkt, er det en god investering, der let tjenes ind på en billigere varmeregning.

 

  1. Tjek trykket

Varmeanlægget skal have et vist tryk for at fungere. Trykket aflæses på en måler ved kedlen eller varmeveksleren og bør være i det grønne område, hvilket typisk er ved en 1,5-2 bar. Ved lavt tryk kan du opfylde med vand på varmeanlægget. En sådan påfyldning er ikke ualmindelig, men skal det gøres for ofte, tyder det på en utæthed, og du bør kontakte en VVS’er.

 

  1. Tjek radiatorerne

Du bør også tjekke dine radiatorer for at se, om de virker optimalt. Skru helt op for varmen og se, om de kan blive ordentligt varme. Kan de ikke det, kan du prøve udluftning og eller kan du forsøge at afmontere termostatgrebet og efterse, om den lille stift bagved kan bevæge sig frit. Kan den ikke det, kan du forsøge at ”motionere” den. Har dette ingen virkning, bør du tilkalde en VVS’er.

 

  1. Tjek for eftersyn

Dit varmeanlæg skal eftersynes en gang i mellem for at sikre, at alt er, som det skal være.

Har du et oliefyr, vil din leverandør normalt sørge for, at der er olie på tanken. Du bør dog selv se efter, samt rense kedlen efter behov.

 

Naturgasanlægget skal synes hvert fjerde år.


Fjernvarmeanlægget kører ofte problemfrit, men du kan med rette lave en aftale med et vvs-firma om et årligt tjek af anlægget.

 

Har du brug for en hjælpende hånd – så hyr en VVS’er

Er der punkter på tjeklisten, du ikke selv kan klare? Eller finder du ud af, at dit anlæg skal repareres, så bør du kontakte en VVS’er vedrørende hjælp. Bor du omkring Horsens og Vejle, kan et bud på en VVS’er med høj faglig kvalitet være Kaj Hansen ApS.