Grimme, slidte og misvedligeholdte trægulve kan faktisk få sin glans tilbage

Man kan kigge længe på et slidt gulv og bare håbe på at man vågner dagen efter og wupti - gulvet er slebet! Men realiteten er den, at gulvet stadig står gammelt og slidt. Der er heldigvis en løsning. For er lakken på dit trægulv slidt igennem, eller er der ridser og hakker på træets overflade, kan du selv nemt slibe og lakere det.

 

Pas på din gulvbelægning!

Uanset om dit gulv er behandlet med olie, sæbe eller lak, kan det være nødvendigt med en afslibning. Sørg dog altid for kun at slibe dit gulv, hvis der er behov for det! Gulvbelægningen bliver nemlig tyndere, for hver gang det afslibes, og det kan formentlig kun klare et begrænset antal slibninger i dets levetid, alt afhængig af kvaliteten på dit trægulv. Hvis det ikke står specielt skidt til med dit gulv, skal du derfor måske overveje, om ikke en afrensning er den rigtige løsning for dig.

 

Forbered altid din afslibning

Har du en bekendt, som har forstand på gulvafslibning, er det en kæmpe gevinst. Men står du i en situation, som mange andre, hvor du er overladt til dig selv, så kommer Nansen Gulvservice med gode råd til, hvordan du griber det hele an:

  • Start med at dykke alle de søm, der er synlige – dyk dem gerne et par millimeter ned under overfladen, så de ikke beskadiger slibemaskinen. Selv bruger jeg en hammer og dyknagle til det.
  • Sørg for at gulvet er så rent som muligt. Det gør processen nemmere.
  • Fjern alle møbler og andet inventar i rummet, så det ikke er i vejen, når du sliber.
  • Fjern alle fejelister langs vægge og dørtrin, så du kan slibe helt ud til kanterne.

 

Sådan sliber du

Foretag afslibning i tre omgange:

 

1. Først en grovere slibning med korn 24,

2. efterfulgt af en mellemslibning med korn 60,

3. afslutningsvis en finslibning med korn 100.

Kornstørrelsen til afslibningen kan dog variere fra gulv til gulv, da det afhænger af gulvets tilstand og hårdhed.

 

En afslibning af gulvet kan kræve en del af dig. Så selvom du er en modig gør-det-selv mand/kvinde, som ikke har prøvet at slibe gulv før, så er det anbefalet, at du tager fat i en fagmand. Hvis det ikke er for at få dem til at udføre jobbet, så for at få vejledning og blive skubbet i den rigtige retning.

 

 

Dette er et sponsoreret indlæg