En luft til luft varmepumpe er en smart metode til at opvarme dit hjem, og luft til luft varmepumpen har flere fordele, herunder at:

  • Metoden er billig
  • Selve luft til luft varmepumpen fylder ikke særlig meget, da du kun behøver en udendørs pumpe til luftindtag og så en lille blæser sat op indendørs
  • Opsætningen er simpel, og du kan nemt selv montere varmepumpen, hvilket blot gør luft til luft varmepumpen endnu bedre for din pengepung
  • De nye og moderne luft til luft varmepumper kan samtidig også fungere som aircondition i de varme sommermåneder
  • Temperaturen styres nemt og effektivt via en fjernbetjening, og du kan ved langt de fleste luft til luft varmepumper også styre temperaturen, selvom du ikke er hjemme

Montering af luft til luft varmepumpe

Skal du have en varmepumpe, behøver du ikke en professionel montør til at hjælpe dig med det hele. Både luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper kan monteres selv, og du vil derfor kunne spare en del penge, hvis du giver dig god tid og får gjort det korrekt.

 

Du må gerne selv sætte både den indendørs og den udendørs del op, men når du sætter delene op, skal du være opmærksom på den støj, der kan komme fra apparaterne. Når du sætter den udendørs del op, skal du derfor prøve at undgå, at du sætter den direkte på huset, da det vil kunne skabe vibrationer og støj, som for mange vil blive irriterende i længden. Sæt den i stedet på terræn, så støjen dæmpes mest muligt.

 

Hvis du er det mindste i tvivl om, hvordan du sætter luft til luft varmepumpen op korrekt, anbefales det altid, at du kontakter en professionel montør. Du skal ligeledes have fat i en professionel montør til de mere tekniske dele af monteringen, fx når luft til luft varmepumpen skal sættes til strøm. Det er et krav, og på den måde er du også sikker på, at varmepumpen bliver sat fuldstændig korrekt til.

Få hjælp af en professionel montør til montering af varmepumpen

Det er dog ikke altid helt nemt at montere en varmepumpe, og hvis du på nogen måde er i tvivl, eller føler, at det er for stor en opgave at montere den selv, anbefales det altid, at du kontakter en professionel montør. Du kan eksempelvis kontakte Køge Pejsecenter, som altid står klar til at hjælpe, når du skal have monteret en varmepumpe. Når du er sikker på, at varmepumpen er monteret korrekt, vil du også få den mest effektive opvarmning af dit hus.