Sådan får du det bedste resultat med fugningen

Fugen spiller en afgørende rolle for slutresultatet af dine nylagte fliser eller klinker. Er fugen ikke lagt ordentlig, pænt eller lige, vil det påvirke helhedsindtrykket i høj grad. Netop af den grund har vi udarbejdet denne guide, hvor du får basale råd til at undgå at falde i fuge-fælden.

 

Køb det rigtige værktøj

For at kunne lægge en jævn fuge er det vigtigt, at du anskaffer dig det rigtige værktøj. Med andre ord; du kan ikke fuge ordentligt uden et flisefugesæt. Sættet består af et gummibræt eller -spartel, en flisesvamp og en spand inkl. Rulle til at tørre skumgummibrættet af på.

Kvaliteten af selve flisefugesættet kan variere meget fra byggemarked til byggemarked, og vi anbefaler derfor, at du vurderer, hvor stort et areal du skal fuge, før du beslutter dig. Det kan være værd at investere i et langtidsholdbart og måske dyrere sæt, hvis du allerede fra start af ved, at du skal fuge mange kvadratmeter.

 

Undgå disse klassiske fejl

Der er tre begynderfejl, som vi håber, du undgår, når du giver dig i kast med gør det selv-fugningen. Den første fejl er, at man vælger den forkerte fuge. Sørg for at finde den rigtige fuge til dit projekt. En anden typisk fejl er, at man glemmer at bruge fugebagstrop. Skal du lægge en fuge mellem fx en væg og en karm, er det vigtigt at benytte en fugebagstrop – uden den vil fugen ikke holde i længden. Den tredje fejl er, at man ikke får fyldt fugen helt op. Sørg for at være omhyggelig og gå langsomt frem, når du fuger.

 

Professionel hjælp kan betale sig

Er du lidt på glatis og ikke helt sikker på, hvordan fugningen skal klares, så er det bedre at kontakte en professionel frem for at prøve kræfter med det på egen hånd. Har du ikke mod på at fuge selv, så kan du altid få hjælp af et professionelt fugefirma. Fugning er en tidskrævende proces, og ved at kontakt en professionel er man sikret flotte og velfungerende fuger.