Dette indlæg er sponsoreret.

Sådan afhjælper du et stoppet afløb

Alle har eller kommer før eller siden til at opleve at have et stoppet afløb. Det kan ske i køkkenet eller på badeværelset, men uanset hvad er det ikke en behagelig oplevelse. Og der er mange måder at fikse det på, og det kan være svært at vurdere, hvilken der er bedst. Derfor får du her en ultimativ guide til, hvordan du skal gøre, hvis du har et stoppet afløb i dit hjem. Du kan få hjælp til dit stoppede afløb her.

 

Gør det selv eller få hjælp

Som oftest kan problemer med afløbet ordnes selv, hvis vandlåsen blot skal renses. Det er selvfølgelig en billig eller nærmest gratis løsning på problemet. Men hvis afløbet er stoppet efter vandlåsen, bliver det mere kompliceret at få det lavet. Her er det oftest en fordel (hvis ikke en nødvendighed) med professionel hjælp. Du kan for eksempel bruge din lokale kloakmester i Næstved. Så er du sikker på at få det lavet ordentligt én gang for alle.

 

Find ud af årsagen

Beslutter du dig alligevel for at ordne et stoppet afløb selv, så vandet igen kan rende frit, er en af de vigtigste ting at finde frem til, hvad der har forsaget problemet. Dertil er det også relevant, hvilket afløb der er tale om. Altså om det er toilettet, håndvasken på badeværelset eller køkkenvasken. De mest almindelige grunde til, at et afløb stopper, er følgende:

  • Fedt fra madlavning og opvask
  • Hår fra fældning
  • Overskudssæbe fra vaskemaskinen eller opvaskeren
  • Madrester
  • Affald såsom bind, tamponer, for meget toiletpapir eller bleer.

Afhængigt af hvad der ligger til grund for et stoppet afløb, kan måden det skal fikses på variere.

 

Sådan gør du

Her er nogle forslag til, hvad du kan gøre ved stoppede afløb på badeværelset og i køkkenet.

Oftest er noget af det mest ubehagelige, man kan forestille sig at stå med et stoppet toilet. Hvis det sker, kan du prøve at bruge en svupper eller en toiletbørste i toilettet, da det kan skabe overtryk og løsne det, der sidder i vejen for vandet. Det kan også hjælpe at hælde kogende vand i og derefter en dl opvaskemiddel. Til sidst kan et rensebånd gennem vandlåsen være behjælpeligt.

Hvis det i stedet for toilettet er køkkenvasken, der er tale om, ser fremgangsmåden lidt anderledes ud. Her kan du starte med at tage en vandpumpetang og løsne omløberne på vandlåsen. Kør derefter en flaskerenser gennem vandlåsen. Bagefter skrues vandlåsen på igen. Hvis der stadig er stoppet afløb, skal professionel hjælp søges til at rense afløbet efter vandlåsen.

 

Hvordan man forebygger stoppet afløb

Der er ting, man kan gøre, for at undgå at afløbene i hjemmet stopper. Det er for eksempel at ændre vaner, således at mindre hår, negle, madrester, kaffegrums, shampoo, sæbe osv. bliver skyllet ud gennem afløbet. Derudover kan man rense vaskene efter brug og sørge for at hælde en kande kogende vand igennem hver uge, så afløbene holdes renere.

Ingen kan lide stoppede afløb, så det er godt at vide, hvad man kan gøre ved dem.