Dette indlæg er sponsoreret. 

Derfor kan du gøre inden du sender din cykel på cykelværksted

I Danmark er vi glade for at cykle. Især i de større byer som København, Odense og Århus vrimler det med folk på cykelstierne, når de skal frem og tilbage mellem skole, arbejde og hjem. Og fordi vi er så glade for denne transport, er det også vigtigt at passe på vores tohjulede makker. Det kræver nemlig klargørelse og vedligeholdelse, hvis din cykel skal holde lige så længe, som du ønsker det. Mange ting kan man selv fikse, men andre er det bedst, at en cykelsmed ordner. Besøg dit lokale cykelværksted eller få her et overblik over, hvordan du bedst muligt holder din cykel køreklar.

 

Disse ting kan du selv gøre

For at holde din cykel i gang, kan du gøre nogle forskellige ting selv, inden du sender den på cykelværksted. Her er der en liste over måder, hvorpå du kan holde din cykel i gang:

  • Gør din cykel og cykelstellet grundigt rent, gerne med cykelvask, så du ikke skader cyklen.
  • Rengør kæden på din cykel. Brug eventuelt et gammelt håndklæde eller en klud, som gerne må blive beskidt.
  • Tjek om alle cyklens dele fungerer som de skal, herunder eksempelvis pedaler, dæk og styr. Tjek samtidig om alle bolte er skruet ordentligt fast.
  • Vær sikker på at bremser og lygter på din cykel virker.
  • Slutteligt kan du smøre kæden med kædeolie og resten af cyklen med beskyttelsesvoks.
  • Du kan også altid selv lappe din cykel med almindeligt lappegrej, hvis den punkterer.

 

Dette bør en cykelsmed hjælpe med

Hvis du ikke har særlig meget forstand på at reparere din cykel, kan det være fristende at søge hjælp hos et cykelværksted. Og selvom der er mange ting, man selv kan gøre for at fikse sin cykel, så kan man også hurtigt lave fejl. Derfor er det nogle gange en god ide at tage kontakte til et cykelværksted, så de kan gøre din cykel så god som ny igen. Dette er især en fordel ved større skader på din cykel, for eksempel hvis gearene, bremser eller styret pludselig ikke virker, som de skal.