Brændeovnen som varmekilde og møbel

Brændeovnen giver huset et flot og klassisk udtryk, hvorfor de er at finde i flere og flere nybygningsprojekter. Pejsen er udover at være en opvarmningsmulighed et arkitektonisk udtryk, som flere og flere er interesserede i, og i de fleste tilfælde vælges pejsen pga. dens udseende fremfor dens funktion. Det er sådan set også rigtig fint. Alligevel bør du gøre dig et par overvejelser både inden og efter, du har fået pejs for at få det meste ud af den. Her er 4 råd til dig, der overvejer at få eller allerede har pejs.

 

4 gode råd til dig, der har brændeovn eller overvejer at få det

  1. Vær opmærksom på følgende inden du installerer en pejs eller brændeovn i din nybyggede bolig 

Energikravene for nye huse er langt højere, end hvad de var for bare 10 år siden. De fleste nybyggerier er således aldeles velisolerede. Hvis en pejs ikke monteres og isoleres ordentligt kan den være årsag til energitab og en høj varmeregning. Rådgiv dig altid med en ekspert, inden du monterer en brændeovn i dit nye hus og sikr dig, at den er isoleret korrekt.

 

  1. Det skal du være opmærksom på når du fyrer med pejs eller brændeovn

Der er strenge krav til, hvad der må fyres med og ikke fyres med i brændeovnen. Du bør være opmærksom på, at du aldrig må fyre med trykimprægneret træ, paller, træaffald, husholdningsaffald, knust bygningsaffald eller andet, der ikke er er tiltænkt som brændsel. Brænding af dette kan forårsage frigivning af giftstoffer, der er skadelige at indånde.

 

 

  1. Husk at forårsrengøre din brændeovn efter en lang vinter

Brændeovnen skal gøres rent engang i mellem. Det er egentligt meget ligetil og er mest for din egen skyld, så glasset ikke sodes til og ovnen bliver alt for beskidt. Er glasset sodet til, kan du prøve at skrubbe det med brun sæbe – det plejer at gøre tricket.

 

  1. Spar penge på varmeregningen når du bruger en brændeovn

Dette er måske ikke så meget et råd, som det er en fordel. Men brændeovnen gør rigtig mange gode ting for hjemmet. Udover at skabe en hyggelig atmosfære, kan den også give dig en langt billigere varmeregning. Det kræver dog, at du sørger for at fyre ordentligt op for den og samtidig ikke trækker unødvendigt på de andre varmemuligheder såsom fjernvarme. Brændeovnen kan sagtens varme et helt hjem op, hvis du blot fyrer ordentligt op for den.

 

Anskaf en brændeovn i dag

Det var kort et par gode råd til brugen og investeringen i en brændeovn samt nogle fordele ved det. Hvis du er interesseret i at høre mere om din mulighed for at anskaffe dig en pejs, kan du selv gå på jagt, men du kan også forhøre dig hos Kolding & Haderslev Pejsecenter. De har et stort udvalg af brændeovne, der passer til mange forskellige rum og funktioner.