3 gør-det-selv-produkter, der får din bolig til at stige i pris

 

Når du skal sælge din bolig, er der nogle ting, du selv kan gøre, mens din liebhavermægler arbejder på at sælge din bolig.

En af de ting, der kan være medvirkende til, at din bolig ikke fremstår så flot, som den rent faktisk kunne være, er en ødelagt tagrende. Ikke nok med, at det ikke ser pænt ud, så kan en ødelagt tagrende faktisk også være medvirkende til, at der opstår vand- og fugtskader. Af denne grund kan det meget vel være relevant for dig at have styr på, hvordan man skifter en tagrende eller laver reparationer på den.

 

Hvis der blot er tale om små huller i enten tagrende eller nedløbsrør, kan du umiddelbart nøjes med at lappe disse huller. Dette kan du gøre ved brug af enten reparationstape eller -masse. Hvis de gamle rendejern ikke kan genbruges, bør du kontakte en kompetent fagmand, da det kræver indgreb i tagkonstruktionen.

 

Mal træværket på boligen

 

For at gøre din bolig flottere at se på, er det en god ide at sikre, at alt træværk på boligen fremstår flot. Hvis du allerede har malet træværket for kort tid siden og du igen oplever, at malingen skaller af, kan der være flere grunde hertil. En er grundene kan være, at træet er blevet malet, hvor fugtigheden i træet har været for høj, hvilket fører til, at malingen hurtigt skaller af. En tommelfingerregel siger, at du ikke må male træet, hvis fugtigheden overstiger 15%, hvilket skal tjekkes flere steder på træet med en fugtighedsmåler.

 

Derudover er det vigtigt at få rengjort træet, inden du starter på at male. I gennemsnit går der 8-10 år imellem, at vi i Danmark maler vores træværk, og i denne periode kan der især udendørs nå at ophobe sig en masse skidt på træet, hvilket ikke er optimalt at male ovenpå.

 

En fejl mange begår i forbindelse med maling af træet er at tro, at trykimprægnering er det samme som grundingsolie, hvilket er en fejlagtig antagelse, da trykimprægnering blot er en grøntonet væske, der er tilsat nogle svampemodvirkende midler. Grundingsolien har samme effekt, men er baseret på linolie, hvor træimprægneringen er baseret på vand. Bl.a. af denne grund når grundingsolien langt dybere i træet og modvirker derfor råd og svamp bedre.

 

Få styr på forhaven

 

Det første man umiddelbart ser på din grund, er forhaven, hvorfor denne er super vigtig at have under kontrol i forhold til ukrudt og oprydning, da forhaven netop kan være medvirkende til, at din grund fremstår rodet eller derimod flot. Hvis en potentiel køber er interesseret, kan disse faktorer altså være medvirkende til, at du får en handel igennem hurtigt.