Du kan være din helt egen herre over dine blomsterdekorationer

Du kan gå til blomsterhandleren og få lavet en smuk buket eller dekoration, men har du overvejet at gøre det selv? Det kræver lidt øvelse, men det er faktisk ikke så svært. Jette fra Boutique Bonica laver buketter og dekorationer af kunstige blomster i butikken – også i dine egne vaser og krukker. Her fortæller hun, hvilke overvejelser hun gør sig, inden hun går i gang.

 

3 overvejelser til en smuk blomsterdekoration

Jette ønsker altid at aflevere et godt stykke arbejde til kunden. Hun er altid åben for spørgsmål og vil hellere, at kunden kan bevare sine blomster i mange år, fremfor at blomsterne mister gnisten.

Her er 3 overvejelser, du skal gøre dig, inden du går i gang med dine blomsterdekorationer.

 

  1. Find dit udtryk

Hvor skal buketten eller dekorationen stå? Skal det være en kompakt eller vild buket? Hvilke farver kan du lide? Det er vigtigt at kunne svare på disse spørgsmål, inden du går i gang. Især hvor den skal stå er vigtigt, fordi buketten eller dekorationen skal passe i størrelse og samtidig komplementere de farver, som er der i forvejen, forklarer Jette.

Vælg de farver, som du selv kan lide, og har du brug for hjælp til at sætte blomster sammen, så spørg en som Jette, der arbejder med blomster til dagligt. Hun og hendes kolleger er eksperter i at sætte farver sammen og hjælper dig gerne med at finde de rette farver.

 

  1. Vælg blomsterne

Gå efter blomster, som er i sæson, så du får nogle blomster, der ser smukke ud lige nu. På den måde får du også en buket eller dekoration, som passer til årstiden. Der skal ud over blomster også være noget fyld. Det kan være brudeslør eller forskellige grønne blade. Jette bruger i sin butik eucalyptus og olivengrene, men det kan også være bregneblade, eller hvad du nu kan finde i haven.

 

  1. Lad dig inspirere

”Nogen er i tvivl om, hvad de kan lide, mens andre er mere sikre. Vi kommer gerne med forslag, så kunden får det bedste resultat”, siger Jette.

 

Det kan være en god ide at smutte forbi et sted som Boutique Bonica og lade sig inspirere, når du selv skal i gang. Det kan være, de har en flot buket eller dekoration, som falder lige i din smag. Se nærmere på, hvordan den er sat sammen og overvej, hvad du godt kan lide ved den. Er det farverne? Stilen? Blomsterne? Det kan så være dit udgangspunkt, hvis du selv skal i gang.

 

Så skal du i gang med arbejdet!

Når du har fundet blomster, det grønne og stilen for buketten eller dekorationen, så skal du i gang med selve arbejdet. Her er der nogle tips til, hvordan du griber det an.

 

Bind buketten

Når du binder buketten, starter du med at sætte nogle af blomsterne sammen i midten. Det er centrum for buketten, og derefter bygges resten af buketten fra midten og ud. Hold buketten i én hånd og læg stilkene lidt skævt på hinanden, så buketten får fylde.

Næste lag skal bestå af det grønne, så blomsterne bliver indrammet af noget grønt. Herefter arbejder du i lag, hvor du skiftevis bruger både blomster og grønt. Drej buketten, når du skal sætte nye blomster eller grønt ind.

For at holde overblik over hvordan buketten ser ud, er det en god ide løbende at se den fra oven, så du kan se, om den bliver ensartet. Har du valgt flere forskellige blomster, så sørg for at blande dem godt, så de ikke samler sig i den ene side.

 

Lav dekorationen

Dekorationer bygges op i oasis, som er en slags skum. Oasis’en gøres fugtig inden brug og lægges derefter i opsatsen, urtepotteskjuleren eller hvad du vil bruge til dekorationen. Bruger du kunstige blomster til dekorationen skal oasis’en være den tørre, grå oasis, fordi den grønne, man bruger til friske blomster, smuldrer for let til arbejdet med kunstige blomster. Der er mange forskellige måder at bygge en dekoration op, men denne metode er brugbar for både nybegyndere og øvede.

Når du bygger dekorationen op, så start på midten af oasis’en. Her sætte du en blomst i den højde, som dekorationen skal have. Blomsten skal sidde lige midt i skumblokken. Herefter sætter du en blomst i midten af hver side, og de fem blomster danner udgangspunkt for resten af dekorationen.

Mellem blomsterne placerer du det grønne, som skal give fylde og eventuelt flere blomster, hvis du synes. Husk hele tiden at gå lidt væk fra dekorationen, så du kan se, hvordan den ser ud i sin helhed. Står man for tæt på, kan man hurtigt miste overblikket.

 

Øv dig

Det lyder nemt og ser nemt ud, når de professionelle binder buketter og laver dekorationen, og det er selvfølgelig, fordi de har erfaring og mange teknikker. Så det bedste råd er at øve dig og prøve dig frem. Jeg kan godt lide at se, hvordan andre gør for at kopiere den teknik, de bruger. Derfor holder jeg øje med, hvordan blomsterhandleren arbejder, hvis jeg skal have lavet en buket eller dekoration, for det kan være, jeg kan bruge det næste gang, jeg selv går i gang.

 

Dette er et sponsoreret indlæg