Hvorfor bundmale din båd?

Tager du dig godt af din båd, så tager den sig også godt af dig i mange år endnu. En velkendt opgave på sejlernes liste over serviceringer er bundmaling. Skal din båd rigtigt friskes op, så er en ny bundmaling en god ide. Men bundmaling hjælper også på andre punkter: det forhindrer f.eks. begroninger, hvis båden forbliver i vand. Begroninger kan forårsage en ujævn bund, der nedsætter bådens hastighed. Det kan også blive sikkerhedsfarligt, hvis du ikke bundmaler din båd, da tilsmudsning kan sætte sig i skroget, som kan føre til ubalance, hvilket potentielt kan gøre båden farlig at kontrollere.

 

Klargøring til bundmaling

Når du skal klargøre til bundmalingen, skal du være sikker på, at du har de rette forudsætninger. F.eks. kræver det, at vejrudsigten er lovende: der skal helst mellem 10-20 grader for at malingen kan tørre ordentligt. Det kræver dog også sikkerhedsudstyr, før du kan komme i gang med bundmalingen: dvs. alt fra beskyttelsesbriller til beskyttelsesdragt, handsker, støvler, masker og høreværn. Start altid med at slibe den gamle maling af først og poler til sidst. Som tommelfingerregel bør du bundmale med 1-2 års mellemrum.

 

Hyr et firma for det bedste resultat

Ønsker du professionel service og det bedste resultat, så hyr en lokal maler, der kan udføre bådmaling. Et malerfirma har alt det rette udstyr til opgaven, som er godkendt af havnebestyrelsen, og så er du sikker på, at opgaven udføres fejlfrit og professionelt. Det er altid en god ide at støtte lokalt, så bor du f.eks. i Nordjylland, kan du med stor fordel få udført professionel bådmaling i Frederikshavn.