Hvilket murerarbejde må du selv lave?

Hvis du også står og overvejer, om du skal gøre-det-selv eller kontakte en murer i forbindelse med dit murerarbejde så læs med her. Der er ikke nogen lovgivning, der forbyder dig i at lave alt murerarbejde selv. Der er dog visse normer og anvisninger, som du skal følge for at dit arbejde bliver lovligt og fagmæssigt korrekt. Du må eksempelvis ikke rive bærende eller stabiliserede vægge ned.

Undgå disse fuge-fælder når du skal lave gør-det-selv murerarbejde

Fugning er ikke så let, som du måske tror, og der er derfor en række ting, som du skal have styr på, inden du går i gang med at fuge. Hvis du ikke fuger med den rette teknik og de rette materialer, bliver fugen nemlig ikke helt pæn og glat. Du skal nemlig huske at fylde fugen helt op, så den bliver glat og flot at kigge på. Det er også en klassisk fejl, at man vælger den forkerte fuge. Så hvis du gerne vil have, at dit murerarbejde bliver korrekt, skal du huske at rådgive dig, der hvor du køber fugen for at vide, om den passer til det fugearbejde, du skal lave. Derudover bør du også investere i en fugebagstopper, som kan holde fugematerialet inde i fugerne, og så er du ellers klar til at mure.   

Derfor skal du bruge en murer

Det er vigtigt, at håndværket er i orden, når du skal have lavet noget i din bolig, hvad end det er elinstallationer eller murerarbejde. En murer er uddannet og specialiseret i mureropgaver og arbejder bl.a. med nybyggeri, renoveringsarbejde, facaderenovering og tilbyder også hjælp til flise og klinkearbejde. Hvis du gerne vil sikre dig, at murerarbejdet bliver lavet mere præcist, end du selv vil kunne så få en murer til at lave arbejdet for dig. På den måde sparer du også tid og omkostninger, da en murer oftest laver arbejdet hurtigere, end du også ville kunne.