De lyse måneder nærmer sig hastigt, og det betyder, at solen kommer til at skinne mere på hjemmets vinduer, så skidt og regnvejrsstriber kommer til syne. Derfor kan det være en god ide at gøre vinduespolering til en del af forårsrengøringen. Men det kan være nemmere sagt end gjort. Her får du en samling gode råd til, hvordan du kan klare vinduespolering selv uden at skulle kontakte en professionel vinduespudser. På den måde kan du hurtigt og nemt komme i gang, så solen kan skinne lige igennem dine vinduer og lysne dit hjem op. Først og fremmest skal du bruge det rette udstyr som en spand, opvaskemiddel, en rengøringsklud, en skraber og et viskestykke. Så er du klar til at gå i gang.

Lav din egen vandblanding

For at få de reneste vinduer, bør du ikke blot vaske dem i almindeligt vand, da det høje kalkindhold vil forårsage striber på dine vinduer. Du får i stedet her opskriften på, hvordan du kan blande din egen vandblanding, som vil gøre din vinduespolering mere effektiv. Opskriften lyder således:

  • 1 deciliter husholdningseddike sammen med 5 liter koldt eller varmt vand
  • Eventuelt en halv hætte salmiakspiritus og 1 spiseske opvaskemiddel, hvis ruderne er meget beskidte. Dette vil fjerne det sidste skidt.

Med denne opskrift, er du sikker på at få helt rene og forårsklar vinduer.

Sådan vasker du vinderne korrekt

Det kræver en bestemt teknik at komme gennem vinduespoleringen helt uden striber på vinduerne, selv med ovenstående vandblanding. Hvis vinduet er ekstra beskidt, bør du tørre det af med en fugtig klud, inden du pudser det. Derudover er det vigtigt at bevæge skraberen i én bevægelse og overlappe de områder, hvor du allerede har skrabet, så du undgår striber. En god teknik er at starte i venstre hjørne og derefter skrabe et omvendt ’S’. Når du har skrabet, kan du tørre kanterne og bunden af vinduet af med en tør klud. Derefter har du gjort dine vinduer klar til sommeren.