Dette indlæg er sponsoreret.

Printplade – skal man lave dem selv eller bestille dem online?

Er du gør-det-selv-typen med interesse for elektronik? Så er der stor chance for, at du vil få brug for en printplade. En printplade er et trykt kredsløb, der anvendes til at realisere et elektronisk kredsløb, således at den enkelte elektronik kommer til at virke. Det kaldes også for et printkort eller forkortes som PCB, der er den engelske betegnelse ”Printed Circuit Board”. De kan både anvendes til større professionelle projekter eller mindre private hobby-interesser. En sådan plade består af elektrisk isoleret materiale med metalfolie på, der leder elektriciteten. Den kan laves både på en simpel måde, hvor der kun er elektriske ledebaner i ét plan, eller det kan gøres på en mere kompliceret måde. Det afhænger af, hvad pladen skal bruges til. Ved printplade fremstilling, kan man vælge at indkøbe materialerne og lave den selv, eller man kan bestille en plade på nettet.

 

Lav selv eller bestil online

Som sagt kan private personer få brug for printplader til eget forbrug. I den forbindelse er det ikke svært at lave din egen printplade til simple projekter. Men hvis kompleksiteten i processen blot stiger en lille smule, er det sjældent besværet værd. I sådan et tilfælde kan du i stedet vælge at bestille din plade på nettet og på den måde fremskynde dit projekt.

 

Fordele ved at bestille på nettet

Hvis du er usikker på, hvordan man helt præcist fremstiller en printplade, kan der være flere fordele ved at købe den online. Her er en liste over nogle af dem:

  • Ved at bestille din printplade på nettet, slipper du for hele fremstillingsprocessen.
  • Du får derudover også et præcist og repeterbart resultat hver gang, som med sikkerhed er udført ordentligt.
  • Selv til små oplag eller prototyper kan det for det meste betale sig at få fremstillet printkort hos en specialist.

Ved at bestille på nettet behøver du i hvert fald ikke at være i tvivl om kvaliteten, eller om det virker, som det skal. Det kommer egentlig an på, om du foretrækker selv at gennemføre dit projekt fra start til slut, hvilket kan indebære en længere proces, eller om du gerne vil være helt sikker på resultatet af din printplade.