Enhver boligejers mareridt

Rigtige mange danskere har prøvet at døje med skadedyr. Tit og ofte er vintermånederne de værste. Her søger rotter og andre skadedyr ly for kulden, og det betyder ubudne gæster i de danske hjem. Rotterne søger oftest mod lader og stalde, men også i villakvarterene er de at finde. Et rotteproblem er ikke noget man bør lade stå til. Parrer skadedyrene sig, kan to rotter hurtigt blive til mange flere. Er rotterne der først, skal de altså hurtig fjernes. Du kan imidlertid også gøre noget for at undgå, at rotterne kommer i første omgang som boligejer.

 

Forebyggelse mod rotter og kæledyr

Ved rigtig mange ting er det nemmere at forebygge fremfor at bekæmpe, og sådan forholder det sig også i kampen mod skadedyrene. Sørger du for at gøre forholdende så ugunstige som mulige for skadedyrene, er din risiko for at skulle døje med dem også minimal. Det, du helt konkret selv kan gøre for at forebygge skadedyrene, er:

 

  1. Opbevar mad forsvarligt
  2. Gå ofte ude med skraldet
  3. Hold hjemmet rent
  4. Hold kød og grøntsager fra kompostbunken
  5. Rottesikre din kompostbeholder
  6. Anskaf dig en hund eller kat
  7. Rottesikre udhuset
  8. Undgå revner og sprækker
  9. Huller og rør
  10. Hold grunden ren

 

Rotter trives, hvor der er rod og mad. Det er en udbredt misforståelse, at de kun spiser korn. Faktisk er de næsten altædende, så sørg for at de ikke kan komme til mad og skrald. Derudover handler det mest af alt om at gøre beboelsesforholdende så dårlige som muligt for rotterne. Det sikres netop ved at sørge for, at boligen ingen revner har, og at det ikke er møbler i haven eller mulighed for at trænge ind i udehuset. Følger du de 10 punkter på denne liste, har du gjort dit til at undgå skadedyrene.

 

Slip af med rotter og skadedyr, når skaden er sket

Er du så uheldig at skaden er sket, kan du som privatperson ikke gøre ret meget. Du er i så fald nødsaget til at ringe til en skadedyrsudrydder - og gør det hurtigt inden skadedyrene slår sig ned. Er du bosat i Jylland, kan du med ro i maven ringe til Jydsk Skadedyrsbekæmpelse. Med mere end 20 års erfaring, er de en af de dygtigste og mest effektive skadedyrsbekæmpelsesvirksomheder, og de rykker hurtigt ud og får ordnet problemet. Priserne er også ganske fornuftige.