Dette indlæg er sponsoreret. 

Hvilket låsesystem skal du vælge, når du selv bygger eller renoverer dit eget hus?

Hvis du bygger nyt hus eller renoverer dit gamle, er det en god ide at tænke over, hvilket låsesystem du skal vælge. Dørene i din bolig er stadigvæk tyvens fortrukne vej til at få adgang til dine ejendele, og derfor er det helt essentielt, at du har et godt låsesystem, som gør det svært for tyven at komme ind gennem hoved- eller bagdøren.

Der er mange forskellige typer af låsesystemer at vælge mellem, når du står overfor at skulle have et nyt. Der stilles ingen krav om hverken alder, type eller mærke, når det kommer til private boligejeres valg af låsesystem.

 

Forskellige typer af låsesystemer

Den overordnede fordel ved at vælge et låsesystem er, at du kun har brug for én enkelt nøgle til at åbne mange forskellige døre, og det er smart, så du ikke behøver gå rundt med et utal af nøgler.

Men der findes forskellige typer af låsesystemer, herunder:

  • Hovednøglesystemet, hvor der er en nøgle til hver lås, men derudover er der også én nøgle, som er hovednøglen, og den kan åbne alle låsene.
  • Centrallåsesystemet, som ofte bruges til beboelsesejendomme, og det er smart, da systemet består af en række forskellige låse, men hvor man kan vælge, at én eller flere bruges som fælleslås, som alle har adgang til med deres nøgle. Det kan være en kælderdør, gadedør eller andet, hvor alle i ejendommen skal have adgang.
  • Generalhovednøglesystemet er især et godt valg for virksomheder, da det er muligt at de ansatte har forskellige nøgler med adgang til forskellige bygninger alt efter, hvad de hver især skal bruge.
  • Kombineret låsesystem er ligeledes godt til virksomheder eller institutioner, da formålet er, at hver person har en nøgle, som giver adgang til de lokaler, som den person skal have adgang til.

 

Rådfør dig med en professionel, inden du vælger låsesystem

Inden du vælger låsesystem til din nye eller renoverende bolig, er det en god ide at rådføre dig med en professionel, som kan give et bud på, hvad der vil passe til dig. Din lokale låsesmed har ofte et stort udvalg af låsesystemer, og kan hjælpe dig, så du finder det mest effektive låsesystem for dig.