Din private oase

En swimmingpool sender tankerne varmere himmelstrøg og er en fryd for øjet i haven, som giver et dejligt anderledes udtryk, end hvad man er vant til fra de danske sommerhaver. Swimmingpoolen er din egen private oase et par meter fra hoveddøren. Gode ting er der nok af. Et par mindre gode ved private pools er, at de skal vedligeholdes og holdes rene. En beskeden pris at betale for alle fordelene, men ikke desto mindre skal det gøres! Uden rengøring og vedligeholdelse bliver din pool beskidt og utiltalende, så derfor finder du i denne artikel gode råd til, hvordan du skal holde din pool ren:

 

Sådan holder du din pool ren og sommerklar

Tjek pH-værdien

Vandets pH-værdi bør tjekkes dagligt. Den skal helst ligge mellem 7 og 7,4. Er den over eller under virker desinfektionen ikke korrekt. Pool vandet skal jævnligt desinficeres, så snavs, sporer og bakterier bliver renset fra vandet. Derfor er pH-niveauet vigtigt.

 

Tjek for belægninger i poolen

Belægninger skyldes kombinationen af sporer fra mikroorganismer, høj varme, regn og badeaktivitet. Sørg for at vaske din pool med et rensende middel for at undgå, at din pool bliver glat og får belægninger.

 

Fjern grums fra vandet

Du kan med rette tilføje vandet et flokningsmiddel, der binder de små smudspartikler, så de bliver store nok til at blive suget væk af pool filteret.

 

Fjernelse af nedfald i poolen

Kemikalierne kan ikke klare det hele. Du er også nødt til selv at tage ved. Nedfald i poolen kræver, at du fjerner det.

 

 

Sådan skal din pool ikke være

Det kræver et vist stykke arbejde at holde en pool ren. Tre ting, du bør være specielt opmærksom på er om:

 

Vandet er grønligt

Er vandet grønligt skyldes det højst sandsynligt for mange alger i bassinet. Sikr dig at pH-værdien er mellem 7 og 7,4 og tilsæt desuden tørklor for at fjerne algerne.

 

Vandet er mælket og grumset

Problemet ligger formentligt i, at pH niveauet er for højt. Sørg for, at det ligger mellem de anbefalede 7 og 7,4. Ligger problemet ikke i pH-niveauet, kan det skyldes, at filteret ikke fungerer 100 %.

 

Vandet er glat og slimet i sider og bund

Glatte og slimede kanter skyldes bakterievækst, som opstår, hvis vandet gøres for lidt rent. Rengør bund og sider og tilsæt rengøringskemikalie for at kom problemet til livs.

 

Her finder du de nødvendige produkter til at holde poolen ren

Du kan finde alle de produkter, der skal til for at holde din pool ren her.

Produkterne tjener mange forskellige formål, og der produkter der kan komme alle swimmingpool-udfordringer til livs.