Derfor bør du isolere dit hjem

Er du også træt af en høj varmeregning, der sluger en stor del af rådighedsbeløbet? Af et dårligt indeklima, der er fugtigt og varmt? Oplever du disse ting i dit hjem, skyldes det formentligt for dårlig isolering. Er dit hjem dårligt isoleret siver varmen ud, hvilket øger presset på opvarmningskilderne.

Andre tegn på, at dit hus er for dårligt isoleret er:

  • Det trækker i huset
  • Der er vækst af skimmelsvampe på ydervægge og lofter
  • Huset er gammelt – energikravene til husene var markant mindre i 60’,70’erne og 80’erne, som mange danske hjem er fra.

Kan du sætte flueben under mange af disse ting, bør du tjekke isoleringen af dit hjem.

 

Sådan tjekker du dit hjems isolering

Overvejer du at efterisolere dit hjem, bør du inden da tjekke isoleringen. Det gør du ved at gå de enkelte konstruktioner igennem og tjekke dem.

 

  • Tagkonstruktionen – Tjek hvor meget isolering der er. Det kan være nødvendigt med fagkyndige øjne.

 

  • Loftrummet – Tjek isoleringen af loftrummet ved at fjerne et bræt og se efter.

 

  • Skunkrummet – Samme fremgangsmåde som ovenfor.
  • Ydervæggen – fjern en mursten og se efter små kugler eller stykker af isolering i hulrummet.

 

  • Krybekælderen – Hvis du har mulighed for det, bør du gå ned og mærke temperaturen i krybekælderen. Er der meget koldt, er den formentligt ikke isoleret.

 

 

Sådan isolerer du korrekt

En af de hyppigst brugte isoleringsmetoder er isolering med papiruld. Fremgangsmåden til isolering af papiruld er forholdsvis simpel. Traditionelt blæses det ind i eller ud på den konstruktion, der ønskes isoleret. Papirisoleringen vil da sætte sig lidt efter indblæsning. Blæses det ud på åbne konstruktioner, bør der derfor blæses et ekstra lag på, for at sikre, at det nødvendige lag når at sætte sig. Papirisolering kan også fås som plader. Disse anvendes ofte i vægge og lofter.

 

Fagmandens 10 gode grunde

Papiruld Amager er en virksomhed, der i mange år har hjulpet deres kunder med at få velisolerede hjem. De har lavet en liste med 10 grunde til, hvorfor du bør isolere dit hjem. Find listen her.

Har du ikke tid, evner eller overskud til selv at stå for isoleringen, er det også en totaløkonomisk investering at hyre en professionel. Du kan jo få Papiruld Amager til at tage sig af isoleringen. De leverer altid et godt resultat til en fin pris.