Værd at vide om dræbersneglen

Vi kender dem alle: De berygtede dræbersnegle! Hvert år skal vi slås imod dem. Hvorfor de vælger netop din have, er ikke til at sige. Men én ting er sikkert: De fleste haveejere vil gøre hvad som helst, for at komme de små, brune snegle til livs!

Dræbersneglene lægger mange æg, hvilket betyder at det er meget nemt for dem at spredes. Vil du gerne undgå, at din have blive angrebet af sneglene, så start med at følge disse få råd:

  • Køber du jord ude, så spørger gerne, om de for nyligt har haft problemer med dræbersnegle. På den måde undgår du, at tage sneglene med hjem fra plantecenteret.
  • Når du køber planter, så tag et hurtigt kig på rødderne. Her kan man nogle gange se snegleæg eller snegle.
  • Skyl rødderne grundigt, hvis du har mistanke om, at de er inficeret med dræbersnegle.

 

Er dræbersneglen beskyttet?

Dræbersneglen er et skadesdyr. Derfor ønskes den bekæmpet - eller som minimum holdt nede. Dette betyder, at du gerne må gøre en ihærdig indsats for at bekæmpe dræbersneglen.

 

Hvad er problemet egentlig?

Problemet er, at dræbersneglen ødelægger haverne. Både din, naboens og resten af nabolagets. Dræbersneglen påvirker samtidig vores økosystem, da den udrydder den sorte snegl, som ikke er nær så skadelig. 

 

5 gode råd til at bekæmpe dræbersneglen

Der findes i dag måder til bekæmpelse af dræbersneglene. Nogle bruger gift, andre fælder, men de fleste forsøger sig med manuel indsamling. Her får du nogle gode tips til, hvordan du kan indsamle og bekæmpe de mange snegle:

  • Kogende vand: Saml snegleæggene i en spand. Den bedste måde at udrydde æggene på er, at hælde kogende vand over dem. Dræbersneglene lægger mange æg i løber af sæsonen, og du skal derfor kigge nøje efter dem på både blade, grene, i planterødderne og lignende steder.
  • Saltvand eller salt: Når du har samlet æggene ind, kan du hælde saltvand eller salt over dem. Hæld ikke salt direkte på jorden, da det kan ødelægge mere i haven, end det gavner.
  • De naturlige fjender: Dræbersneglen trives i højt græs. Holder du græsset forholdsvis nede, kan sneglens naturlige fjender som pindsvindet, frøerne, tudserne, større biller og fuglene bedre fange sneglen.
  • Indsaml dræbersneglene: Hvis du ikke lige har fået samlet alle æggene – hvilket nogle gange er en umulig opgave, da sneglene lægger mange æg på samme tid – så saml sneglene. Udryd dem på den mest humane måde. Det gøres ved at klippe dem over, gerne lige bag hovedet - så dør den hurtigere.
  • Sneglefælder: Der findes forskellige fælde på markedet. De plejer ikke at være voldsomt dyre, så du kan nemt afprøve nogle forskellige i løbet af sæsonen og se, hvad der fungerer for dig.

 

Så er der kun tilbage at sige: God jagt!

 

Læs også: Har du problemer med sølvfisk?