Behandl afløbet godt og spar penge

Siver der penge ud igennem din vandhane eller dit varmeanlæg, fordi du har forsømt den måske ikke så spændende vedligeholdelse? Så er der ingen grund til ikke at gøre noget ved det – for det kan du nemlig sagtens, hvis du ved lidt om emnet.

 

Din vandhane står og drypper

Det er ikke alle, der er klar over det – men en vandhane, der står og drypper lidt, kan faktisk godt blive dyr i det lange løb. Der er dog også dem, som godt ved, at det er vigtigt at få skiftet vandhanen; men de har ofte en anden udfordring: nemlig at de ikke ved, hvad det i realiteten er, der skal til for at løse problemet. For at være mere konkret, så gør mange det, at de udskifter både de såkaldte O ringe og pakninger i tuden. Men kun i de færreste tilfælde er det i selve udløbstuden, problemet er. Derimod er det som regel kartuschen, som du kan tænke på som hjertet i din vandhane, der skal gøres noget ved. Alderen på kartuschen giver også ofte en god idé om, hvorvidt det er kartuschen, der er problemet.
Det er bestemt også værd at vide, at det ikke altid er nødvendigt med en udskiftning af dele i din vandhane. I nogle tilfælde kan du få en VVSer til at hjælpe dig, uden at han behøver installere nye dele. Derfor er det altid en god idé at starte ud med at foretage et uforpligtende opkald til en fagmand, som kan fortælle dig om, hvad der giver mening i netop dit tilfælde.

 

Hva’ døælen er en katrtush?

Dette finurlige ord dækker over åbne/lukke mekanismen i din vandhane, og er groft taget den eneste del af din vandhane, der slides op. Andre ord for kartuschen er i øvrigt ventiloverdel, spindel, indmad, samt en del andre navne.

Kartuscher findes i næsten lige så mange forskellige versioner, som vandhaner gør, så hvis du tænker på at skifte din, er det formentlig en god idé, at tage en snak med en fagmand. Generelt kan det dog siges, at man er nået et stykke vej, hvis man kender mærket på sin vandhane. Det er tilmed vigtigt, hvor mange greb din vandhane har (et, to, eller ingen?).


Disse råd skulle kunne hjælpe dig godt på vej mod en vandhane, der ikke siger dryp, dryp, dryp dagen og natten lang.

 

Varmeanlægget er fundamentet for det hele

Et andet eksempel på noget, der er en stor fordel at vedligeholde for at begrænse vandspild, er dit varmeanlæg. Hvis du ikke just vil beskrive dig selv som den helt store handy man, kan du også her overveje at kontakte en fagmand, mere præcist en blikkenslager og VVS installatør. Mange af disse skriver på deres hjemmeside, at de gerne giver et uforpligtende tilbud. Som et eksempel kan nævnes Henrik Jensen, som skriver, at de især har kunder i Korsør og Slagelse samt omegn, men også på Sjæland generelt. På deres hjemmeside nævner de, at de er kvalitetsgodkendte samt medlem af DS Håndværk & Industri – vil du sikre dig at blive kunde hos nogen, der tager sig godt af opgaven, er dette måske noget, du kan bruge som et pejlemærke, når du vælger en blikkenslager.

 

Før vinteren kommer

Uanset om du har fjernvarme, centralvarmeanlæg, oliefyr, gasfyr, eller du eksempelvis har et jordvarmeanlæg – ja så er det altid godt at huske på, at vinteren er højsæsonen, når det kommer til risikoen for skader på dit varmeanlæg. Der er nemlig tale om skader, som blandt andre ting kan medføre et ubehageligt udslag i vandregningen. Derfor vil vi anbefale dig, at du inden fyringssæsonens start får tjekket både selve varmeanlægget, gulvvarmen og dine radiatorer, så du kan undgå problemer, når kulden sætter tænderne i.

Med blogindlægget håber vi, at vi har givet dig et par idéer til, hvordan du skal starte, hvis du vil begynde at gøre noget mere for at spare på dit vandforbrug ved hjælp af god vedligeholdelse. Hvis du har mod på at læse endnu mere om emnet eller relaterede emner, anbefaler vi, at du kigger videre rundt på nettet eller kontakter en fagmand – der er masser af tips derude, som formentlig kan være dig til gavn – både her på siden og på andre sider.