Du kan med fordele fortage nogle reparationer på dine hvidevarer selv. Ved at gøre dette, sparer du nemlig penge på teknikkerbesøg, og ofte kan du skaffe reservedelene billigere selv. Men: inden du reparerer noget selv, så tjek altid, om din garanti stadig gælder, for foretager du dig en reparation, der ikke er autoriseret, så bortfalder garantien oftest. Men udover at spare penge ved selv at reparere dine hvidevarer, så skåner du også miljøet, da dine hvidevarer får en længere levetid. Produktionen af vaskemaskiner udleder nemlig mere CO2 end den nogensinde producerer i sin levetid – derfor skal du reparere dine hvidevarer!

5 reparationer du selv må fikse

Før du selvfølgelig foretager nogen reparation selv, så husk altid at tage stikket ud, så der ikke er noget strøm i maskinen. De fem typiske reparationer du selv må fikse er:

  • Vaskemaskinens rem er knækket
  • Opvaskemaskinens afbryder er defekt
  • Tørretumblerens hængsel er i stykker
  • Frostbokslåget til køl og frys er i stykker
  • Skift håndtag til komfur og ovn

Derudover er det faktisk lovligt at skifte ledning så længe hvidevaren er tilsluttet med en stikprop, der kan tages ud.

Gør-det-selv reparation bliver nemmere i fremtiden

Et køleskab har i dag ca. to års kortere levetid end for ti år siden. Derfor ønsker EU at sikre mere effektive elektronikprodukter, som bruger mindre energi, men også at det bør være lettere at skille hvidevarer ad, så det er muligt at reparere hvidevarer selv. Der ønskes altså, at det skal være muligt at reparere hvidevarer med standardværktøj, som de fleste husstande har til rådighed. Derudover ønskes det også, at det bør være muligt at finde originale reservedele syv år efter produktet er taget af markedet – reparation af hvidevarer bliver altså nemmere end nogensinde!